" "
top of page

Een kleine tuin inrichten

Denk je dat er helemaal niets aan te vangen valt met een kleine tuin? Toch wel! Een kleine tuin kan je heel leuk inrichten, maar het is zeker belangrijk om stil te staan bij de vele mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Graag ontwerpen wij je tuin zodat hij groter lijkt dan hij eigenlijk is. Of je nu kiest voor bomen, planten, varens of een verzorgd gazon, alles is mogelijk! Ook voor de aanleg van je tuin kan je bij ons terecht.

Tuinontwerp voor een kleine tuin

We raden aan om vooraf goed na te denken over het ontwerp van de tuin voor we aan de slag gaan met de inrichting. Bedenk eerst wat je zelf belangrijk vindt: wil je een leuk terras om geregeld gezellig samen te zitten met vrienden en familie? Of wil je van je kleine tuin een groene oase maken met veel zon of net extra schaduw?

Kleine tuin met kat

Stel een lijstje op met vereisten en daarmee gaan wij samen verder op zoek naar de beste opties voor jouw plan. Een richtlijn voor de inrichting van alle kleine tuinen is de volgende: probeer alles eenvoudig te houden. Ingewikkelde vormen en te veel voorwerpen laten je tuin er namelijk kleiner uitzien dan hij werkelijk is.

 Boom voor kleine tuin

Bomen staan mooi in alle tuinen, ook in jouw kleine stadstuin! De beste tijd om een boom aan te planten, is tussen november en maart. Kies voor een boom die niet hoger wordt dan zes meter. Op die manier blijft je kleine tuin onderhoudsvriendelijk. Daarnaast raden we ook aan om te kiezen voor een boom met een dunne stam en een open kruin. Samen kunnen we zeker de gepaste boom vinden. In een kleine tuin plaats je best niet meer dan één boom, zodat je toch zoveel mogelijk het open gevoel behoudt.

Kleine tuin inrichten

Planten en bloemen voor kleine tuin

Met mooie planten en bloemen op de juiste plaats, laat je je tuin groter lijken dan hij eigenlijk is. Donkere planten, zoals klimop of varens, horen achteraan in de tuin. Zo zorgen ze immers voor een groter ruimtegevoel. Kies je toch liever voor lichtgekleurde planten achteraan in je tuin? Dat kan ook: zo ziet je tuin er breder uit. Door te spelen met grotere en kleinere planten, zorgen wij voor een leuk visueel effect in de tuin. Groepeer je dezelfde plantensoorten bij elkaar? Dan verkrijg je een tuin die rust uitstraalt. Natuurlijk houden wij ook rekening met de grondsoort van je tuin en of de planten al dan niet in de schaduw of zon thuishoren.

Kies je toch voor een terras in combinatie met bloemen en planten? Dan is een border een ideale oplossing. Het is een strook grond waar je verschillende bloemen, struiken en planten kan aanplanten. Zo verkrijg je een gezellige kleurenpracht.

Een kleine tuin met gras

Op een klein oppervlak is gras snel gezaaid maar het plaatsen van graszoden zorgt voor een sneller en mooier resultaat. Het is ideaal voor wie kinderen wil laten spelen of huisdieren een fijn plekje wil geven. Bedenk wel dat je gazon ook geregeld gemaaid moet worden, dus voorzie zeker voldoende ruimte voor een grasmaaier.

Voel je het al kriebelen om aan de slag te gaan met je tuin? Neem dan zeker contact op met ons. Wij helpen je graag verder met het opmaken van het ontwerp en houden hierbij rekening met je wensen en de vele aspecten van ruimtelijke vorming, plantenkeuze,….. Zo zal u zich snel helemaal thuis voelen in uw moderne, kleine tuin.

bottom of page