" "
top of page

Over Ons

Plantencentrum Van der Auwera

Plantencentrum Van der Auwera is een familiebedrijf dat al vijf generaties lang wordt doorgegeven. Om klanten nog beter te kunnen helpen, splitste het bedrijf zich in 1982 op in twee bedrijven: Van der Auwera boomkwekerij en Van der Auwera hoveniersbedrijf.

In 1951 namen de broers Emiel en Jos Van der Auwera het bedrijf over van hun vader. Joss was verantwoordelijk voor het landschap, terwijl Emiel zich een botanisch centrum oprichtte voor privégebruik. Hij was een van de eersten in België die planten in containers kweekte. Ook had hij als eerste een koelruimte voor de opslag van bos- en haagplanten.

Sindsdien is het bedrijf nog steeds in de handen van de familie, dat net als haar planten, maar blijft groeien.

Op dit moment biedt Van der Auwera uitgebreid assortiment van 2.500 verschillende plantensoorten. Plantenliefhebbers kunnen bij ons terecht om tuinen aan te leggen en bomen en planten te kopen.

tuinaanleg-tuinonderhoud_09.JPG

Tuinaanleg

De voorbereidingen voor het aanleggen van een tuin zijn minstens zo belangrijk als verbouwingen. Daarom besteden we bij Van Der Auwera in Aartselaar (in Antwerpen) veel aandacht aan de inrichting van de tuin en de tuingebouwen.

Om u het beste tuinonderhoud en tuinaanleg te bieden, werken we met een team van gedreven en ervaren tuinarchitecten of landschapsarchitecten.

U bent bij Van der Auwera ook steeds welkom om onze boomkwekerij te bezoeken. Deze is zo’n 40 hectare groot, waardoor we snel en efficiënt kunnen reageren op uw vragen. U vindt in onze kwekerij meer dan 500 verschillende soorten. Daarmee horen we in België tot de top 5 van boomkwekers met het ruimste assortiment.

Boomkwekerij

bottom of page