" "
top of page

Het beste moment om uw hagen te snoeien

Genieten van een goed onderhouden tuin

Geniet u van de frisse en strakke buxus in uw tuin of kunt u niet wachten tot de haag aan de voortuin wat meer dichtgroeit om inkijk te vermijden? Dan is het belangrijk om af en toe uw hagen te snoeien. Dit kunt u zelf doen, of een professional zoals Van Der Auwera onder de arm nemen. Maar hoe begint u aan het snoeien van uw haag en wanneer is het beste moment om te snoeien?


Snoei heggen twee maal per jaar

Een gezonde haag moet eigenlijk minstens twee keer per jaar gesnoeid worden. Hagen krijgen vanaf de lente veel zon en ontwikkelen mooie groene blaadjes of naalden. Om een mooie volle heg te behouden, is het belangrijk om af en toe terug te snoeien. Dit doet u best één keer voor de zomer, vanaf half mei tot eind juni. Een tweede snoeibeurt plant u in september. Zo krijgt de haag de tijd om zich klaar te maken voor de winterslaap.

Een taxus of beukhaag hoeft u echter maar één keer per jaar, tijdens de zomermaanden, een goede snoeibeurt te geven. Dit soort hagen groeit trager en heeft daarom minder behoefte aan snoeien dan bijvoorbeeld een buxus.


Strakke tuin zonder inkijk

In zomers waar regen en zon elkaar vaak afwisselen, zult u merken dat uw hagen sneller groeien. Indien nodig kunt u af en toe een lichte snoeibeurt geven. Dit is zeker nodig bij siertuinen waar heggen strakker moeten onderhouden worden. Het geeft uw tuin een frisse en onberispelijke uitstraling, wanneer hagen strak worden bijgehouden.

Een haag die af en toe een snoeibeurt krijgt, zal ook voller groeien en sneller dichtgroeien. Zo vermijdt u inkijk. Ideaal dus wanneer een heg wordt geplaatst als afscheiding tussen u en uw buren.


Bij welk weer best een haag snoeien?

De ideale weersomstandigheid om een haag te snoeien, is eigenlijk op een droge dag met weinig zon. Een beetje bewolking is zelfs ideaal. U wilt namelijk vermijden dat uw struiken verbranden door het felle zonlicht. De takken zijn immers gevoeliger wanneer ze net gesnoeid zijn.


Wilt u liever de hulp van een professionele tuinier bij het snoeien van uw heggen? Neem dan nu contact op met Van Der Auwera. Wij houden uw heggen mooi en gezond.


Contacteer ons via telefoon, mail of via het contactformulier.

Comments


bottom of page